Beveilig je smartphone

Beveilig je smartphone

Een smartphone is een duur en geliefd object voor dieven. Het is dan ook fijn om je smartphone te beveiligen zodat alleen jij erin kunt komen. Beveilig je smartphone optimaal met de volgende tips.

Maak gebruik van een pincode

Vergrendel je telefoon met een code. Het kan misschien vervelend zijn om elke keer weer een code te moeten invoeren, maar je voorkomt ermee dat iemand anders in je bestanden op je telefoon kan kijken. Wanneer je gebruik maakt van een pincode, gebruik dan geen code die uit reeksen bestaat.

Download een antivirusapp

Doe voorzichtig met het toestemmen van vragen bij apps. Als je namelijk een app download vraagt deze vaak om bepaalde toestemming voor zaken. Houdt goed in de gaten waarvoor de app toestemming vraagt wanneer je de app download. Net als op een computer kan je op een telefoon een antivirusapp downloaden. Op de achtergrond controleert deze app een gedownloade app of deze geen schadelijke software bevat. Ook kan deze app proactief gegevens beschermen. Beveilig je smartphone met een antivirusapp voor optimale veiligheid.

Beveilig je smartphone
Je kunt ook de toegang van de smartphone beveiligen. Beveilig je smartphone met een vingerscan.

Pas om met het gebruiken van Wi-Fi hotspots

Op veel plekken zijn tegenwoordig Wi-Fi hotspots. Kijk altijd wel uit als je hier gebruik van maakt gezien de beveiliging van deze hotspots vaak nihil is. Je persoonlijke gegevens kunnen op deze wijze makkelijk gekopieerd worden. Kijk uit voor phising berichten door internetcriminelen. Het komt regelmatig voor dat er valse e-mails worden gestuurd namens banken of andere instellingen. Vaak staat er dan bij dat het probleem kan worden verholpen door het geven van je pincode en bankrekeningnummer. Ga hier nooit op in en verwijder dit soort berichten direct.

Vindt je smartphone

Er zijn functies beschikbaar om je telefoon op afstand te blokkeren en waarmee je gegevens kan verwijderen. Vaak moet je via internet een account aanmaken en deze koppelen aan je account. Er zijn applicaties waarmee je, je telefoon kunt terugvinden als deze bijvoorbeeld gestolen is. De politie gebruikt onder andere ook deze methoden om criminelen zo op te sporen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *