Welk telefoonhoesje past bij jou?

Je smartphone gebruik je dagelijks, daarom wil je deze natuurlijk goed beschermen. Er zijn verschillende soorten smartphone hoesjes die hulp kunnen bieden. Hoesjes die alleen de voor- of achterkant beschermen, hoesjes die je gehele telefoon beschermen, en er zijn zelfs hoesjes die je telefoon waterproof maken. Dat er veel opties zijn is fijn, maar dat kan ook overweldigend zijn en het moeilijk maken om te kiezen. In dit artikel vind je daarom uitleg over verschillende soorten hoesjes.

Flip & boek hoesjes

Boek en flip hoesjes zijn te herkennen aan de openklapbare voorkant. Het voordeel van dit type hoesje is dat je de telefoon niet eerst ergens uit hoeft te halen. Het is heel simpel: je klapt de voorkant open en daar is je telefoon. Deze hoesjes beschermen de voor-, achter- en zijkanten van je telefoon. Meestal zijn deze hoesjes niet waterdicht. Een ander voordeel van deze hoesjes is dat sommige varianten ook als portemonnee kunnen functioneren. Je kunt dan je pasjes in het openklapbare deel steken. Deze hoesjes worden vaak gebruikt door volwassenen. Je komt namelijk makkelijk bij je telefoon en daarnaast heb je ook nog eens altijd je pasjes op zak.

Back covers en bumpers

Dit zijn waarschijnlijk de meest voorkomende hoesjes. Hierbij gaat het om een simpel hoesje die over de rand of achterkant van je telefoon gaat. Je telefoon is beschermd, maar wel minimaal. In ruil hiervoor is je telefoon wel direct te gebruiken. Het is mogelijk om een bumper of back cover te combineren met een screenprotector. Zo is je telefoon net wat beter beschermd en ook nog direct te gebruiken. Helaas zijn bumpers en back covers niet waterdicht. Deze hoesjes worden meestal gebruikt door jongeren.

Waterdichte hoesjes

Als je een sporter bent, dan is dit het hoesje voor jou! Je telefoon is hiermee optimaal beschermd tegen vuil en nattigheid. Daarnaast worden waterdichte hoesjes vaak gecombineerd met een grote bumper, zodat je telefoon ook tegen vallen is beschermd. Waterdichte hoesjes zijn vaak wel wat duurder dan de hier eerdergenoemde hoesjes, maar beschermen je telefoon wel het best.

Batterij hoesjes

De batterij hoes is te vergelijken met een back cover, alleen zit er een batterij in. Het voordeel is dat je op ieder moment je telefoon kunt opladen, ook als er geen stopcontact in de buurt is. Helaas wordt je telefoon wel een stuk dikker hierdoor. Maar ben je vaak onderweg en kun jij je telefoon niet altijd opladen, dan is dit wat voor jou! Wat je alleen niet moet vergeten is dat de batterij in het hoesje ook opgeladen moet worden, voordat je deze kan gebruiken.

Het kiezen van een hoesje is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur waarbij het uiterlijk, de duurzaamheid en je dagelijkse activiteiten een grote rol spelen. Ga bij jezelf na wat de voor- en nadelen van een type hoesje zijn en zoek online naar sites waar ze verschillende smartphone hoesjes vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *